88/4/14
6:7 عصر

گاز ایران از زیر دریا به پاکستان انتقال می یابد

بدست شاپور در دسته

بر اساس طرحی در دست مطالعه
گاز ایران از زیر دریا به پاکستان انتقال می یابد

خبرگزاری فارس: دولت پاکستان اعلام کرد در صورت انتقال گاز ایران از زیر دریا به این کشور طول خط لوله انتقال 150 کیلومتر کاهش یافته و 2 میلیارد دلار در هزینه احداث این خط صرفه جویی می شود.


به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه پاکستانی اینترنشنال نیوز،‌دولت پاکستان قصد دارد موافقت نامه مربوط به پروژه انتقال گاز ایران را از تصویب پارلمان این کشور بگذراند.
بر اساس این گزارش به دلیل بحث هایی که در مورد قیمت گاز صادراتی ایران در پاکستان مطرح شده نخست وزیر این کشور قصد دارد نظر پارلمان را نیز در این رابطه جویا شود و موافقت اعضای پارلمان را در این زمینه جلب کند.
یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان همچنین از وزارت نفت این کشور خواسته است گزارش امکان سنجی انتقال گاز ایران از زیر دریا را تهیه کرده و ظرف دو هفته آینده آماده نماید.
به عقیده کارشناسان انتقال گاز ایران از زیر دریا علاوه بر این که امنیت بیشتری دارد باعث کاهش 2 میلیارد دلاری هزینه احداث این پروژه می شود. همچنین مسیر این خط لوله 150 کیلومتر کوتاهتر می شود.
انتقال گاز ایران به پاکستان علاوه بر این که نیاز این کشور به انرژی را تامین می کند فرصت های شغلی زیادی را در این کشور ایجاد می کند.
مشاور نفتی نخست وزیر پاکستان گفت از طریق خط لوله ایران روزانه 750 میلیون فوت مکعب گاز وارد می شود که برای تولید 5 هزار مگاوات برق مصرف خواهد شد. چنانچه قیمت نفت 70 دلار در هر بشکه باشد دولت پاکستان از طریق واردات گاز از ایران سالانه یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی خواهد داشت.
دکتر عظیم با اذعان به فشارهای خارجی برای توقف این پروژه گفت: دو کشور قدرتمند که یکی از آن ها غربی و دیگری کشوری اسلامی است بر پاکستان فشار می آورند تا از این پروژه صرفنظر کند.
وی در عین حال تاکید کرد: دولت پاکستان به هیچ وجه بر سر منافع ملی خود با کسی مصالحه نمی کند.
وی در ادامه گفت: کشور اسلامی مذکور از آن نگران است که با واردات گاز از ایران سوخت وارداتی از این کشور توسط پاکستان که برای تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد دیگر خریداری نخواهد داشت.
مشاور نفتی گیلانی همچنین گفت: این کشور به دلیل اختلاف های سیاسی-مذهبی نمی خواهد پاکستان روابط نزدیکی با ایران داشته باشد.

88/4/14
6:6 عصر

اعمال تحریمها علیه ایران "بیفایده " است

بدست شاپور در دسته

میدویدیف:
اعمال تحریم‌ها علیه ایران "بی‌فایده " است

خبرگزاری فارس: رئیس جمهور روسیه اعلام کرد، اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران در واکنش به برنامه هسته‌ای این کشور، بی‌فایده است و تنها تنشها را افزایش می‌دهد.


به گزارش فارس، "دیمیتری میدویدیف "در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی "رای " (Rai ) ایتالیا که روز شنبه پخش شد، گفت: اعمال تحریم‌ علیه ایران که موجب نگرانی غرب از فعالیتهای هسته‌ای این کشور شده است، به برانگیختن تنش‌‌ منجر خواهد شد.
رئیس جمهور روسیه در آستانه نشست سران گروه 8 به این شبکه تلویزیونی ایتالیا گفت : " مسکو از سیاست واشنگتن برای ایجاد روابط حسنه با تهران پس از چند دهه‌ سوءظن حمایت می‌کند. "
میدویدیف گفت: "اگر درست متوجه شده باشم آمریکا تمایل داد روابط گسترده‌تر و مستقیم‌تری با ایران برقرار کند. "
وی افزود: "ما از این گزینه حمایت می‌کنیم و توسل به تحریمهای دیگر بی‌فایده خواهد بود. "
"هیلاری کلینتون " وزیر امور خارجه آمریکا درماه آوریل تهدید کرده بود در صورت ثمربخش نبودن گفت‌وگوهای چندملیتی با تهران درباره مسئله هسته‌ای این کشور تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال خواهد شد.
"یوکیا آمانو " مدیرکل جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیرا اعلام کرد که وی هیچ شواهد محکمی که نشان دهد ایران در حال تلاش برای دستیابی به توانایی تولید سلاح هسته‌ای است مشاهده نکرده است.
"محمد البرادعی " مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در جدیدترین گزارش خود درباره برنامه هسته‌ای ایران بار دیگر عدم انحراف در مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران را اعلام کرد.

88/4/14
6:5 عصر

وضعیت چهار دیپلمات دوگانگی سازمانهای بینالمللی را نشان میدهد

بدست شاپور در دسته

مجیدی در گفتگو با فارس:
وضعیت چهار دیپلمات دوگانگی سازمان‌های بین‌المللی را نشان می‌دهد

خبرگزاری فارس: یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه وضعیت چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان نشانگر دوگانگی سازمان‌های بین‌المللی است، گفت: وظیفه انسانی سازمان‌های بین‌المللی است که در مقابل این پدیده اقدام شایسته‌ای انجام دهند.


هادی مجیدی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس با اشاره به سالگرد ربوده شدن دیپلمات‌های ایرانی در لبنان گفت: امسال بیست و هفتمین سال ربوده شدن دیپلمات‌های ایرانی در لبنان است و تا امروز هم هیچگونه اطلاعی از آنها در دست نیست.
وی افزود: برای اینکه وضعیت این دیپلمات‌ها را بهتر بتوان درک کرد باید گفت که در لبنان به خصوص در زمان جنگ داخلی جریان‌های مختلف بویژه مسیحی که خود را در تحت فشار گروه‌های دیگر می‌دیدند، ارتباط تنگاتنگی را با رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی پیدا کرده بودند که قواة اللبنانیه به رهبری سمیر جعجع نمایانتر از دیگر گروه‌ها است که دیپلمات‌های ایرانی توسط آنها بازداشت و ربوده شدند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه آنها تاکنون از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کرده‌ و یا اعلام کرده‌اند که دیپلمات‌ها در مناقشات داخلی کشته شده‌اند، خاطرنشان کرد: مسئولیت مستقیم این ربایش با نیروهای قواةاللبنانیه به رهبری سمیر جعجع است که از همان زمان ارتباطات ویژه‌ای با رژیم صهیونیستی داشته است.
مجیدی ادامه داد: گزارشات آن زمان نشانگر این موضوع است که بواسطه اهمیت و حساسیتی که رژیم صهیونیستی در خصوص نیروهای ایرانی داشته است، این چهار دیپلمات بلافاصله به فلسطین اشغالی منتقل شده‌اند.
وی در خصوص سکوت مجامع بین‌المللی و برخورد دوگانه سازمان‌های بین‌المللی با این حادثه گفت: وظیفه انسانی سازمان‌های بین‌المللی است که در مقابل این نوع پدیده‌ها اقدام شایسته‌ای را انجام دهند و به طرف مقابل فشار آورند تا حداقل اطلاعاتی را در اختیار کشور و خانواده‌های ربوده شدگان قرار دهند که عدم توجه به این وظیفه جای تعجب دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی با ذکر اینکه در گزارش اخیر سازمان عفو بین‌الملل که در آن عنوان شده موشک‌های کوچک فلسطینی در غزه موجب دلهره برخی شهروندان رژیم صهیونیستی شده است، تصریح کرد: وقتی که سازمان‌های بین‌المللی برای رضایتمندی رژیم صهیونیستی، آمریکا و قدرت‌های بزرگ حتی ترس یک خانواده صهیونیستی را در گزارش خود ثبت می‌کنند و در مقابل حاضر نیستند کشتارهای گسترده فلسطینیان را مورد اشاره قرار دهند دوگانگی بروز می‌کند که جای سوال و تعجب دارد.
مجیدی این دوگانگی را ناشی از تاثیر مستقیم قدرت‌های استکباری خواند که بر روی مجاری تصمیم‌گیری‌ سازمان‌های بین‌المللی احاطه دارند و در خصوص حداقل‌های حقوق انسانی در سطح جهان نیز آن را رعایت نمی‌کنند.
وی در خصوص اقداماتی که می‌توان در این زمینه انجام داد، گفت: اقداماتی که از مجاری قانونی قابل پیگیری است این که در جهت اصلاح سازمان‌های بین‌المللی گام‌هایی برداشته شود چرا که عدم تلاش کشورهای کوچک موجب شده که این سازمان‌ها تحت تاثیر قدرت‌های بزرگ قرار گیرند و اصلاح شورای حقوق بشر سازمان ملل یکی از این گام‌هاست.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: سازمان‌های غیر دولتی ابزار مناسبی هستند که با فشار گسترده آنها می‌توان با قدرت‌هایی که با ربایش و تروریسم اهداف خویش را پیش می‌برند مقابله و یا حتی در خصوص چهار دیپلمات ایرانی فشارهایی را به رژیم صهیونیستی وارد کرد تا حداقل اطلاعاتی راجع به آنها بدست آید.
مجیدی اقدام گسترده رسانه‌ها در خصوص برخورد دوگانه‌ای که از طرف سازمان‌های بین‌المللی و یا قدرت‌های جهانی صورت می‌گیرد را راه دیگری در جهت روشن شدن افکار عمومی دانست که می‌تواند بخشی از فشار لازم به این قدرت‌ها یا سازمان‌ها را به وجود آورد.

88/4/14
6:4 عصر

پیشنهاد ایران برای تشکیل شورای بازرگانی ایران و آمریکا

بدست شاپور در دسته

بی‌بی‌سی گزارش داد:
پیشنهاد ایران برای تشکیل شورای بازرگانی ایران و آمریکا

خبرگزاری فارس: بی بی سی اعلام کرد ، در پی تلاش های دولت باراک اوباما برای گفتگو با ایران، مسئولان اقتصادی ایران نیز طرح هایی را برای تشکیل شورای بازرگانی ایران و آمریکا مطرح کرده اند.


به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس ، اسدالله عسگراولادی عضو اتاق بازرگانی ایران ، طرح تشکیل شورای بازرگانی ایران و آمریکا را مطرح کرده و گفته است که مبادلات تجاری ایران و آمریکا در فاصله ده سال از حدود صفر به 550 میلیون دلار رسیده است.
عسگر اولادی یکی از تاجران بزرگ فراورده های کشاورزی از جمله پسته، زعفران و زیره است و ریاست اتاق های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای استرالیا، روسیه و چین را بر عهده دارد.
این عضو اتاق بازرگانی در باره مبادلات تجاری ایران و آمریکا می گوید که در سال 2008 مبادلات تجاری به 550 میلیون دلار رسیده است و پیش بینی می شود که در سال جاری میلادی نیز از این رقم کمتر نشود.
در دروان ریاست جمهوری بیل کلینتون بخشی از محدودیت های واردات مواد غذایی و صنایع دستی از جمله فرش برداشته شد.
دولت آمریکا تجارت کالا با ایران به جز فرش، میوه های مغزدار، خشکبار و خاویار را ممنوع کرده است اما این محدودیت استثناهایی نیز دارد که شامل کمک های انساندوستانه، دارو و مواد غذایی می شود.
اقدام دولت کلینتون باعث شد تا بعد از نزدیک بیست سال توقف مبادلات مستقیم بین دو کشور، تجار دو کشور فعالیت های رسمی را از سر بگیرند.
عسگر اولادی می گوید: از سال 1999 میلادی به بعد روابط ایران و آمریکا برای مبادلات آرام شروع شد و وقتی جورج بوش به عنوان رئیس جمهور آمریکا روی کار آمد جلوی این کار را گرفت اما چون فرمان قبلی نقض نشده بوده ما حرکت خود را برای صادرات به آمریکا در بخش مواد غذایی ادامه دادیم.
بنابر گزارشها، در این سالها کالاهای صادراتی ایران به آمریکا بیشتر فرش، خرما، کشمش، زعفران و سایر مواد غذایی بود و از آمریکا نیز بیشتر برنج، گندم، روغن و سویا وارد می شد.
بنابر آخرین گزارشی که منتشر شده است، ایران در سال گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش تولید گندم در این کشور، بیشتر از یک میلیون تن گندم به ارزش حدود 350 میلیون دلار از آمریکا وارد کرده است.
غیر از صادرات رسمی به آمریکا، مقادیری کالای صادراتی ایران نیز از طریق قاچاق یا صادرات کالاهای ایرانی از مبداء کشورهای دیگر به آمریکا فرستاده می شود که البته آن هم بیشتر شامل محصولات غذایی، فرش و خاویار است.
مقادیری کالاهای آمریکایی نیز از طریق بازارچه های مرزی و کشورهای دیگر نظیر امارات که ایران بخشی از کالاهای وارداتی خود را از این طریق تامین کند، وارد ایران می شود.
با روی کار آمدن باراک اوباما در آمریکا و تلاش این کشور برای گفتگو با ایران برای بهبود روابط، ایران طرح ایجاد شورای مشترک ایران و آمریکا را مطرح کرده است که به روابط بازرگانی و تجاری اختصاص دارد.
پیشنهاد عسگراولادی این است یک اتاق مشترک بازرگانی ویژه بین ایران و آمریکا ایجاد شود اما برخی دیگر نظیر محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران می گویند که بهتر است این شورا در سه بخش تشکیل شود که "اتاق مشترک ایران و آمریکای شمالی "، "ایران و آمریکای مرکزی " و "ایران و آمریکای جنوبی " باشد.
در پیشنهاد رئیس اتاق بازرگانی، اتاق مشترک فعلی ایران و کانادا توسعه می یابد و اتاق مشترک ایران و آمریکای شمالی تشکیل می شود که در آن کشورهای کانادا، آمریکا و مکزیک حضور خواهند داشت.
با این حال عسگر اولادی معتقد است که وجود اتاق مشترک جداگانه بین این سه کشور سودمند تر است.

88/4/14
6:3 عصر

آزادی خبرنگار یونانی تبار بازداشت شده در ایران

بدست شاپور در دسته

قشقاوی خبر داد:
آزادی خبرنگار یونانی تبار بازداشت شده در ایران

خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اعلام خبر آزادی خبرنگار یونانی تبار یک رسانه‌ آمریکایی که در ارتباط با اغتشاشات اخیر از سوی پلیس بازداشت شده، گفت که کارت خبرنگاری این فرد باطل شده است.


به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد: «ایاسون» خبرنگار یونانی تبار یک رسانه آمریکایی که به دلیل اقدامات مغایر با حرفه خبرنگاری و در ارتباط با اغتشاشات خیابانی اخیر از سوی پلیس بازداشت شده بود، امروز در چارچوب مناسبات متین تهران - آتن و تلاش‌ها و مساعی خیرخواهانه سفیر کشورمان در یونان و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک آزاد شد.
وی افزود: به دلیل تخلفات آشکار این خبرنگار، کارت خبرنگاری وی توسط مقامات ذیصلاح باطل شده است.
ایاسون قبلاً نیز یک بار با گذرنامه انگلیسی و به عنوان خبرنگار وارد کشور شده بود که به علت تخلفات به کشور ممنوع الورود شده و برای دومین بار است که دست به این گونه اقدامات غیرقانونی زده است.

<   <<   16   17   18   19   20   >>   >