سردبیر رسالت در واکنش به خطبههای هاشمی رفسنجانی:
هاشمی رفسنجانی وحدت و همدلی میعادگاه نماز جمعه را مخدوش کرد
خبرگزاری فارس: سردبیر روزنامه رسالت، در واکنش به خطبههای هاشمی رفسنجانی گفت: متاسفانه هاشمی میعادگاه نماز جمعه تهران را که نماد وحدت و همدلی بود، مخدوش کرد و در مقام سخنگوی یک جریان ناکام در انتخابات ظاهر شد.
محمد کاظم انبارلویی سردبیر رسالت در گفتگو با خبرگزاری فارس در واکنش به خطبههای روز جمعه آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: درک برخی از مفهوم جمهوریت همان سلطنت است.
وی در توضیح این مطلب افزود: روان کاوی متن نامه 19 خرداد آقای هاشمی رفسنجانی به رهبر انقلاب و واژه پژوهی آن نشان میدهد با انبوهی از واژهها قرار داریم که در ادبیات سیاسی خطیب محترم جمعه تهران بیسابقه است. تحریک، تهدید، توهین، نفرت، ارعاب و تحکم از سطر به سطر این نامه میبارد. استخدام این گونههای احساس آن هم در نگارش یک نامه مخاطب به مردم و رهبر انقلاب آنهم سه روز مانده به انتخابات فضای رقابت سالم و اخلاقی را وارد یک فضای خشن و آشتی ناپذیر کرد.
این صاحبنظر سیاسی افزود: روز رایگیری هنگامی که آقای هاشمی و همسرش پای صندوق رای آمدند، همسر ایشان گفت، اگر میرحسین رای نیاورد مردم باید به خیابانها بریزند. اگر آن نامه و این رهنمود آشوبگرانه را در کنار هم بگذاریم. خبر از یک واقعه دردناک دارد و آن اینکه جمهوریت باید تضمینی برای تداوم سلطنت یک ضلع از رقابت باشد. اگر این اتفاق نیفتد باید همه چیز را بر هم زد. این درست همان درکی است که مبانی جمهوریت در نظام ما مورد تهدید قرار میدهد.
انبارلویی با اشاره سخنان آقای هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران گفت: آقای هاشمی رفسنجانی در خطبههای نماز جمعه تهران فرمودند مسائل را باید با قانون حل کنیم این حرف درستی است اما ایشان این حرف را 46 روز پس از نامه تحریکآمیز خود میزند. 46 روزی که دوستان ایشان میخواستند سرنوشت انتخابات را در کف خیابانها مشخص کنند و از هر رویکرد قانونی برای حل و فصل ادعاهای خود پرهیز میکردند. اکنون که فرایند قانونی اعلام صحت نتایج انتخابات طی شده است و همه ابهامات و سوالات پاسخ داده و حتی راهحلهای ابتکاری مثل شمارش 10 درصد صندوقها انجام و معلوم شده انتخابات سالم و صحیح برگزار شده است.
وی اظهار داشت: ایشان با طرح موضوع ابهام و تردید در نتایج میفرمایند مسائل را باید با قانون حل کنیم. سوالی که مطرح است این است که این قانون کجاست که رعایت نشده است؟این قانون همان ارادهای است که در ذهن ایشان و دوستان ایشان میباشد که رای اکثریت را برنمیتابند و میخواهند تیر خلاص به جمهوریت نظام بزنند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد تاکید آقای هاشمی روی وحدت و همدلی گفت: این حرف خوبی است اما باید دید جمع جبری مواضع ایشان در خطبههای نماز جمعه تهران متضمن وحدت و همدلی مردم بود ایشان متاسفانه میعادگاه نماز جمعه تهران را که نماد وحدت و همدلی بود، مخدوش کردند و سخنان خود را در حد حضور در یک میتینگ سیاسی و حزبی فرو کاهیدند و سخنگوی یک جریان ناکام در انتخابات 22 خرداد شدند.
سردبیر روزنامه رسالت تاکید کرد: آقای هاشمی همانطور که آقای احمدینژاد در مناظره با موسوی گفتند به صورت محور اصلی و رقیب حقیقی انتخابات دور دهم در این خطبهها ظاهر شد. در حالی که کسی که در راس مجمع تشخیص مصلحت و مجلس خبرگان قرار دارد، نباید مواضع خود رادر حد رهبر یک گروه سیاسی پایین آورد و باید مواضع فراجناحی و فراگروهی و حزبی بگیرد.
وی با اشاره به بازتاب سخنان آقای هاشمی در رسانههای گروهی جهان گفت: بازتاب بیانات ایشان در رسانههای دشمن نشان میدهد، ایشان مسیر وحدت ملی و انسجام اسلامی را طی نکردهاند و بر طبل تفرقه بین مسئولان نظام و دولت و ملت کوبیدهاند. ما نمیتوانیم شادی دشمن از این رویکرد ایشان را پنهان کنیم.مردم، بیمهری ایشان را به نظام و رهبری را در این خطبهها فراموش نمیکنند.
وی با رد این مفهوم که انتخابات اخیر یک بحران بود گفت: تعبیر بحران از مسائل پیش آمده درست نیست. انتخاباتی در کمال صحت و سلامت انجام شده، یک رجل سیاسی و مذهبی 25 میلیون رای آورده است و بیش از 63 درصد آراء را به خود اختصاص داده است. همه سازوکارهای قانونی صحت این نتایج را تایید میکند.
وی افزود: بحران فقط در فهم این واقعیت و احترام به رای اکثریت توسط نامزدهای شکست خورده است. حتی مردم نتایج را پذیرفتهاند. اینکه 13 میلیون نفر همراهی با تردید آفرینان نمیکنند و خود را داخل 40 میلیون ایرانی که به پای صندوقها آمدند، میدانند نشان میدهد مشکل در فهم آقایان نسبت به مفهوم جمهوریت است.
محمد کاظم انبارلویی دبیر سیاسی حزب موتلفه اسلامی یادآور شد: ما توصیه میکنیم به دوستانی که توفیقی در انتخابات نداشتند برگردند به قانون، برگردند به انصاف و عدالت و رای اکثریت را بپذیرند. برگردند به این معنا که امام(ره) فرمود میزان رای ملت است. اینها نباید رای اندک خود را میزان بدانند. این یعنی پشت پا زدن به مفهوم مردمسالاری دینی و پیمودن راه استبداد از طریق اعمال زور و فشار برای تعیین نتایج انتخابات.
وی در پایان گفت: مردم واقعا ستمهای برخی از اینها را به رای ملت و رهبری تحمل کردند و با صبوری و متانت انقلابی توطئههای دشمن را خنثی کردند. باید به این هوش سیاسی مردم آفرین گفت. بهتر است هاشمی و جریان ناکام در انتخابات نیز رای مردم و قانون را بپذیرند و به جمهوریت تن دهند.