بیبیسی گزارش داد:
پیشنهاد ایران برای تشکیل شورای بازرگانی ایران و آمریکا
خبرگزاری فارس: بی بی سی اعلام کرد ، در پی تلاش های دولت باراک اوباما برای گفتگو با ایران، مسئولان اقتصادی ایران نیز طرح هایی را برای تشکیل شورای بازرگانی ایران و آمریکا مطرح کرده اند.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس ، اسدالله عسگراولادی عضو اتاق بازرگانی ایران ، طرح تشکیل شورای بازرگانی ایران و آمریکا را مطرح کرده و گفته است که مبادلات تجاری ایران و آمریکا در فاصله ده سال از حدود صفر به 550 میلیون دلار رسیده است.
عسگر اولادی یکی از تاجران بزرگ فراورده های کشاورزی از جمله پسته، زعفران و زیره است و ریاست اتاق های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای استرالیا، روسیه و چین را بر عهده دارد.
این عضو اتاق بازرگانی در باره مبادلات تجاری ایران و آمریکا می گوید که در سال 2008 مبادلات تجاری به 550 میلیون دلار رسیده است و پیش بینی می شود که در سال جاری میلادی نیز از این رقم کمتر نشود.
در دروان ریاست جمهوری بیل کلینتون بخشی از محدودیت های واردات مواد غذایی و صنایع دستی از جمله فرش برداشته شد.
دولت آمریکا تجارت کالا با ایران به جز فرش، میوه های مغزدار، خشکبار و خاویار را ممنوع کرده است اما این محدودیت استثناهایی نیز دارد که شامل کمک های انساندوستانه، دارو و مواد غذایی می شود.
اقدام دولت کلینتون باعث شد تا بعد از نزدیک بیست سال توقف مبادلات مستقیم بین دو کشور، تجار دو کشور فعالیت های رسمی را از سر بگیرند.
عسگر اولادی می گوید: از سال 1999 میلادی به بعد روابط ایران و آمریکا برای مبادلات آرام شروع شد و وقتی جورج بوش به عنوان رئیس جمهور آمریکا روی کار آمد جلوی این کار را گرفت اما چون فرمان قبلی نقض نشده بوده ما حرکت خود را برای صادرات به آمریکا در بخش مواد غذایی ادامه دادیم.
بنابر گزارشها، در این سالها کالاهای صادراتی ایران به آمریکا بیشتر فرش، خرما، کشمش، زعفران و سایر مواد غذایی بود و از آمریکا نیز بیشتر برنج، گندم، روغن و سویا وارد می شد.
بنابر آخرین گزارشی که منتشر شده است، ایران در سال گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش تولید گندم در این کشور، بیشتر از یک میلیون تن گندم به ارزش حدود 350 میلیون دلار از آمریکا وارد کرده است.
غیر از صادرات رسمی به آمریکا، مقادیری کالای صادراتی ایران نیز از طریق قاچاق یا صادرات کالاهای ایرانی از مبداء کشورهای دیگر به آمریکا فرستاده می شود که البته آن هم بیشتر شامل محصولات غذایی، فرش و خاویار است.
مقادیری کالاهای آمریکایی نیز از طریق بازارچه های مرزی و کشورهای دیگر نظیر امارات که ایران بخشی از کالاهای وارداتی خود را از این طریق تامین کند، وارد ایران می شود.
با روی کار آمدن باراک اوباما در آمریکا و تلاش این کشور برای گفتگو با ایران برای بهبود روابط، ایران طرح ایجاد شورای مشترک ایران و آمریکا را مطرح کرده است که به روابط بازرگانی و تجاری اختصاص دارد.
پیشنهاد عسگراولادی این است یک اتاق مشترک بازرگانی ویژه بین ایران و آمریکا ایجاد شود اما برخی دیگر نظیر محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران می گویند که بهتر است این شورا در سه بخش تشکیل شود که "اتاق مشترک ایران و آمریکای شمالی "، "ایران و آمریکای مرکزی " و "ایران و آمریکای جنوبی " باشد.
در پیشنهاد رئیس اتاق بازرگانی، اتاق مشترک فعلی ایران و کانادا توسعه می یابد و اتاق مشترک ایران و آمریکای شمالی تشکیل می شود که در آن کشورهای کانادا، آمریکا و مکزیک حضور خواهند داشت.
با این حال عسگر اولادی معتقد است که وجود اتاق مشترک جداگانه بین این سه کشور سودمند تر است.