مجیدی در گفتگو با فارس:
وضعیت چهار دیپلمات دوگانگی سازمانهای بینالمللی را نشان میدهد
خبرگزاری فارس: یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه وضعیت چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان نشانگر دوگانگی سازمانهای بینالمللی است، گفت: وظیفه انسانی سازمانهای بینالمللی است که در مقابل این پدیده اقدام شایستهای انجام دهند.

هادی مجیدی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس با اشاره به سالگرد ربوده شدن دیپلماتهای ایرانی در لبنان گفت: امسال بیست و هفتمین سال ربوده شدن دیپلماتهای ایرانی در لبنان است و تا امروز هم هیچگونه اطلاعی از آنها در دست نیست.
وی افزود: برای اینکه وضعیت این دیپلماتها را بهتر بتوان درک کرد باید گفت که در لبنان به خصوص در زمان جنگ داخلی جریانهای مختلف بویژه مسیحی که خود را در تحت فشار گروههای دیگر میدیدند، ارتباط تنگاتنگی را با رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی پیدا کرده بودند که قواة اللبنانیه به رهبری سمیر جعجع نمایانتر از دیگر گروهها است که دیپلماتهای ایرانی توسط آنها بازداشت و ربوده شدند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه آنها تاکنون از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کرده و یا اعلام کردهاند که دیپلماتها در مناقشات داخلی کشته شدهاند، خاطرنشان کرد: مسئولیت مستقیم این ربایش با نیروهای قواةاللبنانیه به رهبری سمیر جعجع است که از همان زمان ارتباطات ویژهای با رژیم صهیونیستی داشته است.
مجیدی ادامه داد: گزارشات آن زمان نشانگر این موضوع است که بواسطه اهمیت و حساسیتی که رژیم صهیونیستی در خصوص نیروهای ایرانی داشته است، این چهار دیپلمات بلافاصله به فلسطین اشغالی منتقل شدهاند.
وی در خصوص سکوت مجامع بینالمللی و برخورد دوگانه سازمانهای بینالمللی با این حادثه گفت: وظیفه انسانی سازمانهای بینالمللی است که در مقابل این نوع پدیدهها اقدام شایستهای را انجام دهند و به طرف مقابل فشار آورند تا حداقل اطلاعاتی را در اختیار کشور و خانوادههای ربوده شدگان قرار دهند که عدم توجه به این وظیفه جای تعجب دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی با ذکر اینکه در گزارش اخیر سازمان عفو بینالملل که در آن عنوان شده موشکهای کوچک فلسطینی در غزه موجب دلهره برخی شهروندان رژیم صهیونیستی شده است، تصریح کرد: وقتی که سازمانهای بینالمللی برای رضایتمندی رژیم صهیونیستی، آمریکا و قدرتهای بزرگ حتی ترس یک خانواده صهیونیستی را در گزارش خود ثبت میکنند و در مقابل حاضر نیستند کشتارهای گسترده فلسطینیان را مورد اشاره قرار دهند دوگانگی بروز میکند که جای سوال و تعجب دارد.
مجیدی این دوگانگی را ناشی از تاثیر مستقیم قدرتهای استکباری خواند که بر روی مجاری تصمیمگیری سازمانهای بینالمللی احاطه دارند و در خصوص حداقلهای حقوق انسانی در سطح جهان نیز آن را رعایت نمیکنند.
وی در خصوص اقداماتی که میتوان در این زمینه انجام داد، گفت: اقداماتی که از مجاری قانونی قابل پیگیری است این که در جهت اصلاح سازمانهای بینالمللی گامهایی برداشته شود چرا که عدم تلاش کشورهای کوچک موجب شده که این سازمانها تحت تاثیر قدرتهای بزرگ قرار گیرند و اصلاح شورای حقوق بشر سازمان ملل یکی از این گامهاست.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: سازمانهای غیر دولتی ابزار مناسبی هستند که با فشار گسترده آنها میتوان با قدرتهایی که با ربایش و تروریسم اهداف خویش را پیش میبرند مقابله و یا حتی در خصوص چهار دیپلمات ایرانی فشارهایی را به رژیم صهیونیستی وارد کرد تا حداقل اطلاعاتی راجع به آنها بدست آید.
مجیدی اقدام گسترده رسانهها در خصوص برخورد دوگانهای که از طرف سازمانهای بینالمللی و یا قدرتهای جهانی صورت میگیرد را راه دیگری در جهت روشن شدن افکار عمومی دانست که میتواند بخشی از فشار لازم به این قدرتها یا سازمانها را به وجود آورد.