خبرگزاری فارس: دبیرکل حزب الله لبنان با اشاره به عدم توجه دولتهای پیشین لبنان به موضوع چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی گفت که دولت آتی لبنان باید این موضوع را با جدیت بیشتری دنبال کند و حزبالله نیز در این زمینه همراه دولت خواهد بود.
به گزارش فارس، سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان روز جمعه در سخنرانی تلویزیونی خود خواستار تلاش برای آزادسازی باقی اسیران دربند رژیم صهیونیستی شد و تاکید کرد: در این میان همچنین موضوع چهار دیپلمات ایرانی نیز وجود دارد چرا که این عده دیپلماتهایی بودند که در خاک لبنان ناپدید شدند و ما در قبال آنها مسئولیت داریم.
نصر الله در این سخنرانی که به مناسبت نخستین سالگرد عملیات "رضوان " و پیروزی حزب الله در تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی صورت گرفت، خواستار پیگیری جدی و با مسئولیت موضوع ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی به دست جریانهای حامی رژیم صهیونیستی از سوی دولت آینده لبنان شد و با اشاره به اینکه تعامل دولتهای قبلی لبنان با این موضوع ناکافی و از روی بیاهمیتی بود، تاکید کرد: دولت آینده که تشکیل خواهد شد اگر بخواهد با این موضوع به شکل عادلانه و مسئولانه رفتار کند، ما در حزبالله کنار آن خواهیم بود و در واقع ما جایگزین دولت نیستیم؛ بلکه من امروز از دولت آتی لبنان میخواهم تا مسئولیت خود را بپذیرد و ما نیز در تمامی امور کمک خواهیم کرد.
دبیرکل حزب الله لبنان ادامه داد: من به شما میگویم که باقی ماندن این تعداد زیاد از اسرای فلسطینی و عرب در زندانهای اسرائیل به مثابه باقی ماندن قدس زیر اشغال اسرائیلیها و شاید بدتر باشد. میتوان برای آزادسازی زمین صبر کرد ولی صبر در این راستا با صبر خانوادهها و پدران و مادران و همسران برای عزیزان خود فرق دارد و این دو صبر قابل قیاس با یکدیگر نیستند.
وی تاکید کرد: دردآورترین و توهینآمیزترین موضوع، باقی ماندن اسرا در زندانهای اسرائیل است که مثل نشانی توهینآمیز بر پیشانی امت اسلام از جمله ما قرار دارد.
نصرالله تصریح کرد: من و شما در این روز، نخستین سالگرد یکی از پیروزیهای مقاومت را جشن میگیریم که از نتایج فداکاریهای ملت و مقاومت و ارتش و میهن ما بود. امروز نخستین سالگرد عملیات رضوان است.
وی همزمانی این ایام با روزهای تجاور وحشیانه رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 2006 را از نعمتهای خداوند خواند و گفت که در سخنرانی امروز فقط به موضوع عملیات رضوان اشاره کرده و بحث جنگ لبنان را به سخنرانی در روز 14آگوست(23مرداد) واگذار میکند.
دبیرکل حزبالله لبنان با اشاره به اینکه اسیر به علت دفاع از یک آرمان برحق یک کشور و بر اساس ایمان، عقیده و شجاعت خود به اسارت درآمده است، تاکید کرد که مسئولیت چنین فردی تنها بر عهده خانوادهاش نیست.
سید حسن نصرالله گفت: موضوع "سمیر قنطار "، شیخ "عبدالکریم عبید " و "مصطفی دیرانی " و ... تنها به خانواده آنها مربوط نمیشود، بلکه مربوط به ملت میشود. آیا نباید برای آزادی آنها فداکاری کرد؟ اگر این افراد تمام دنیا و مایملک خود را ترک کرده و به خاطر وطن و آرمانشان آماده شهادت شده باشند، بین آنها و افراد عادی تفاوت وجود دارد و نباید آنها را با زندانیان عادی مقایسه و همطراز دانست.
وی ادامه داد: این اسرا در درون خود روحیه فداکاری دارند و به خاطر آزادی و سرافرازی و راحتی خیال ما به اسارت رفته و برخی دیگر روانه قبرستانها شدهاند.
نصرالله با اشاره به اینکه اگر مبارزه در مقابله با اشغالگران باشد، شرافت خواهد داشت و مبارزهای خشونتآمیز نخواهد بود، افزود: اگر این مبارزه مشروع و انسانی است، قربانی آن نیز مبارز و مجاهد و شهید است و با کشتههای عادی فرق خواهد داشت... همه امور مربوط به چنین نبردی با امور عادی فرق دارد. زندانی این مبارزه نیز با همه زندانیان جهان فرق داشته و اسیر احقاق حق و آرمان ملت هستند.
دبیرکل حزبالله در ادامه سخنرانی خود به مناسبت اولین سالگرد عملیات رضوان به موضوعات داخلی لبنان به خصوص پس از اعلام نتایج انتخابات اشاره کرد و گفت: پس از انتخابات گفتیم که نتایج آن را قبول داریم و سپس کشور وارد مرحله آرامش شد. نقطه مثبت مخالفان دولت این بود که نتیجه انتخابات را قبول کرده و جناح اکثریت نیز رفتاری عقلانی و آرام داشت و کشور شاهد آرامش است. دیدارهای مناسب و خوبی به خصوص بین ما و رهبران اصلی لبنان برگزار شد که پیامدهای خوبی داشته و فضای خفقان سابق را تا حد زیادی بهبود بخشید.
وی با ابراز خرسندی از انتخابات رئیس پارلمان و نخستوزیر لبنان گفت: چند نکته در این زمینه وجود دارد؛ نکته اول سهمیه حزبالله در تشکیل دولت است. در بسیاری از رسانهها خواندیم و شنیدیم که حزبالله یا مخالفان در زمینه تشکیل دولت شرط کرده که تضمینهایی در قبال سلاح مقاومت خواسته و این یکی از موانع تشکیل دولت است.
نصرالله این شایعات را به شدت رد و تصریح کرد: این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و من اعلام میکنم که در دیدار خود با سعد الحریری پیش از انتخاب وی به عنوان نخستوزیر گفتم که ما هیچ تضمینی برای سلاح مقاومت نمیخواهیم. من در برابر همه جهانیان میگویم که حزبالله هیچ تضمینی برای سلاح خود نمیخواهد. هر دو ما در آن دیدار توافق کردیم که موضوع سلاح مقاومت باید در میزگرد گفتوگوهای ملی و در چارچوب استراتژی دفاع ملی بررسی شود.
نصرالله در بیان دومین نکته اظهار داشت: گفته میشود حزبالله نگرانیهایی در مورد کار دادگاه بینالمللی رسیدگی به ترور رفیق حریری دارد و خواستار تضمینهایی در این زمینه است. من در این مورد نیز میگویم که چنین سخنانی صحیح نیست و ما خواستار هیچ تضمینی نیستیم. اصلا در دیدار من با سعد حریری این موضوع به هیچ وجه مطرح نشد.
وی با مسئول دانستن مقاومت در جریانهای چهار سال آینده لبنان و بدهی های این کشور ابراز داشت: تصمیمات دولت آتی به تمامی لبنانیها از جمله ما باز میگردد و هیچ گروهی نمیتواند بگوید ما در این زمینه خود میخواهیم تصمیمگیری کنیم. موضوعات دیگری نیز در این زمینه مثل مسائل معیشتی و سیاسی وجود دارند که نمیشود به تنهایی آنها را حل کرد.
سید حسن نصرالله در ادامه سخنان خود گفت: اگر به موضوعات منطقهای و فعالیتهای آمریکا و نتانیاهو و لیبرمن، موضوع وطن جایگزین فلسطینیان، خواستههای آمریکا از کشورهای عربی، تهدید تبدیل فلسطین به یک کشور یهودی و ... میبینیم که بخواهیم یا نخواهیم لبنان بخشی از این موضوعات است که بیشترین تاثیر را از مسائل منطقهای میگیرد، به همین دلیل ما خواستار دولتی با مشارکت واقعی همه هستیم.
وی در مورد دیدار خود با "ولید جنبلاط " رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان گفت: این دیدار (سید حسن نصرالله و ولید جنبلاط) نیازی به این همه حرف و حدیث ندارد. ما حتی قبل از انتخابات گفتیم که اگر پیروز شویم، یک سوم اعضای کابینه را به جناح مقابل خواهیم داد. این مقدار حرف و حدیث در این زمینه قابل قبول نیست.
دبیرکل حزبالله لبنان در پایان تاکید کرد: اکنون فرصت بسیار بزرگی برای تشکیل دولت وحدت ملی با مشارکت واقعی همگان وجود دارد تا لبنان، وحدت و قدرت آن حفظ شود.