88/4/24
6:58 عصر

آمریکا و اروپا باز هم درباره ایران اشتباه کردند

بدست شاپور در دسته

منوچهر محمدی:
آمریکا و اروپا باز هم درباره ایران اشتباه کردند

خبرگزاری فارس: استاد دانشگاه تهران در وبلاگش نوشت: آمریکا و اروپا تصور می‌کردند که می‌توانند پروژه انقلاب‌های رنگین را در قبال ایران عملی کنند ولی باز درباره ایران اشتباه کردند.


«منوچهر محمدی» استاد دانشگاه تهران در وبلاگ خود نوشت: در طول 30 سالی که از پیروزی انقلاب می‌گذرد غربی‌ها به طور اعم و آمریکا به طور اخص نتوانستند درس و تجربه لازم را گرفته و شیوه برخورد خود را با این پدیده کاملاً نوظهور اصلاح کنند و هنوز باور ندارند که نمی‌توانند با روش‌های امتحان داده در کشورهای دیگر با این پدیده شرقی و اسلامی برخورد کنند. مع الوصف آنها علیرغم گذشت این مدت طولانی نه ایران اسلامی را شناختند و نه برداشت درستی از تحولات داخل ایران دارند و نتیجتاً براساس یک فهم و درک نادرست قضاوت‌های غلطی کرده و در مدیریت خود در تعامل با جمهوری اسلامی دچار اشتباهات فاحش می‌شوند و آن هم ناشی از غرور و نخوت بیش از حد کارگزاران و دولتمردان غربی است که نمی‌خواهند بپذیرند آنچه در جامعه ایرانی و اسلامی رخ می‌دهد قابلیت تحلیل در چارچوبه افکار و اندیشه‌های آنها را ندارد.
آنها تصور می‌کردند که می‌توانند در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری پروژه انقلاب‌های رنگینی که در اوکراین و گرجستان جواب داد در ایران هم پیاده کنند، غافل از آنکه ساختار سیاسی و اجتماعی که بر ایران حاکم است هیچ گونه سنخیتی با ساختار حاکم بر اوکراین و گرجستان ندارد. در این کشور نظام ولایت فقیه که ریشه در بنیادهای فکری و مذهبی جامعه دارد مستقر است و بعد از گذشت 30 سال این ساختار روز به روز مستحکم‌تر و با قوام و دوام بیشتری به راه خود ادامه می‌دهد و از طرف دیگر این توده‌های مردم هستند که سرنوشت جامعه را به صورتی آگاهانه تعیین می‌کنند نه به اصطلاح تکنوکرات‌ها و روشنفکران غربزده.
تا زمانی که غرب به صورتی نقادانه اقدامات و اعمال گذشته و اشتباهاتی که مرتکب شده است مورد ارزیابی قرار ندهد و از آنها درس نگیرد این وضعیت ادامه خواهد داشت.
صرفاً به منظور یادآوری می‌توان به مواردی از این قضاوت‌های غلط اشاره کرد. آنها در حمایت از بنی صدر، در ترغیب صدام و حمله به ایران، در ماجرای طبس، در کودتای نوژه، در تحریم‌های خود علیه ایران، در رابطه با غنی‌سازی هسته‌ای و در حمله به عراق و افغانستان به منظور تنگ‌تر کردن محاصره ایران دچار اشتباهات عجیبی شدند که هر یک از این خطاها موجب پسرفت غرب و بروز باتلاق‌هایی از این دست شده است که در آنها فرو رفته و نمی‌دانند که چگونه از آن باتلاق‌ها بیرون آیند و باید خدا را شکر کرد که دشمنان ما علیرغم همه ادعاهایشان از احمق‌ها هستند.
نوشته منوچهر محمدی استاد دانشگاه تهران

88/4/24
6:57 عصر

وضعیت جسمانی عبدالعزیز حکیم مساعد است

بدست شاپور در دسته

محسن حکیم در گفتگو با فارس:
وضعیت جسمانی عبدالعزیز حکیم مساعد است

خبرگزاری فارس: مشاور سیاسی ائتلاف واحد عراق با اشاره به تلاش پزشکان برای بهبود حال عبدالعزیز حکیم گفت که وضعیت جسمی وی در حال حاضر مساعد است.


محسن حکیم مشاور سیاسی ائتلاف واحد عراق در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس گفت: وضعیت جسمی پدرم در حال حاضر خوب است و فرآیند درمانی وی با تلاش پزشکان رو به پیشرفت است.
وی در ادامه در خصوص خارج شدن نیروهای آمریکایی از عراق گفت: طبق جدول زمانبندی شده این نیروها از ماه ششم سال 2009 از شهرهای عراق خارج شدند که تا سال 2011 خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق محقق خواهد شد و ما امیدوار هستیم که هر چه سریعتر این نیروها عراق را ترک کنند تا ما شاهد استقلال سیاسی و عزت ملی عراق باشیم.

* خروج نیروهای آمریکایی فرصت خوبی برای اعمال حاکمیت ملی عراق است

رئیس دفتر عبد العزیز حکیم در ایران آزادی دیپلمات‌های ایرانی در بند آمریکا را نیز در چارچوب توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن خواند و افزود: طبق توافقنامه در تاریخ 30/6/2009 چند کار باید صورت می‌گرفت که یکی از آنها تحویل دادن تمامی بازداشت شدگان به دولت عراق بود.
حکیم با بیان اینکه این دیپلمات‌ها میهمانان گرانقدر ملت عراق بودند، اظهار داشت: آنها کاملاً بر اساس چارچوب های قانونی و حقوق بین‌المللی عمل کردند، بنابراین به محض اینکه در اختیار نیروهای عراقی قرار گرفتند آزاد شدند.
وی با اشاره به تلاش‌های سی ماهه دولتمردان و رهبران سیاسی عراق، تصریح کرد: ما بسیار خوشحال هستیم که پس از این تلاش‌ها شاهد آزادی این عزیزان بودیم.
مشاور سیاسی ائتلاف واحد عراق خروج نیروهای آمریکایی از شهرهای عراق را فرصت خوبی دانست که دولت عراق بتواند حاکمیت ملی خود را در سرتا سر خاک عراق بگستراند و تصریح کرد: طبق توافقنامه‌، نیروهای آمریکایی حق هیچگونه عملیات و یا حتی خروج از پادگان‌های خود را نیز بدون هماهنگی با دولت عراق ندارند و تنها فعالیت آنها در دو مورد است یکی آموزش نیروهای عراقی و دیگری پشتیبانی لجستیک ارتش عراق.

88/4/24
6:56 عصر

خط لوله گاز جدیدی از ترکمنستان به ایران کشیده میشود

بدست شاپور در دسته

سفیر ایران در عشق‌آباد در گفتگو با فارس:
خط لوله گاز جدیدی از ترکمنستان به ایران کشیده می‌شود

خبرگزاری فارس: سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان گفت: قرار است تا پایان سال جاری میلادی خط لوله گاز جدیدی علاوه بر خط لوله کرپچه - کردکوی از ترکمنستان به ایران کشیده شود.


«محمدرضا فرقانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس با اشاره به توافق ایران و ترکمنستان درباره قیمت گاز صادراتی این کشور به ایران، گفت: ایران و ترکمنستان در ادامه توافقات گذشته و در چارچوب قرارداد 25 ساله صادرات گاز ترکمنستان به ایران در مورد قیمت گاز برای نیمه دوم سال 2009 به بعد به توافق رسیدند که براساس این توافق، قیمت گاز ترکمنستان به ایران از طریق فرمول تعیین و مشخص شده است.
وی افزود: مقامات گازی دو کشور برای سه سال نیز درباره این فرمول به توافق رسیدند.
سفیر ایران در توضیح بیشتر خاطرنشان کرد: براساس این فرمول، قیمت گاز رابطه مستقیمی با قیمت نفت خام و فرآورده‌های نفتی مثل گازوئیل و نفت کوره خواهد داشت یعنی در صورت افزایش قیمت نفت خام و فرآورده‌های نفتی، قیمت گاز نیز افزایش و در صورت کاهش قیمت نفت قیمت گاز نیز کاهش خواهد یافت.
فرقانی اضافه کرد: در ارتباط با حجم گاز صادراتی ترکمنستان به ایران نیز شرکت‌های گاز دو کشور توافق کردند علاوه بر صادرات گاز از محل قبلی یعنی کرپچه از منبع دیگر ترکمنستان نیز گاز به ایران صادر شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیکی منابع گازی ترکمنستان به مرزهای ایران، قرار است در آینده نزدیک (تا پایان سال جاری میلادی) خط لوله جدیدی علاوه بر خط لوله موجود که کرپچه - کردکوی نام دارد از ترکمنستان به ایران کشیده شود.
سفیر ایران در عشق‌آباد افزود: بر این اساس حجم گاز صادراتی ترکمنستان به ایران از 8 میلیارد مترمکعب فعلی در سال در وهله اول به 14 میلیارد مترمکعب که حجم قرارداد 2 کشور است خواهد رسید و امکان افزایش آن تا 20 میلیارد مترمکعب نیز وجود دارد.
وی در ادامه این گفتگو درباره پروژه راه‌آهن اترک - برکت، با بیان اینکه تلاش‌ها برای عقد قرارداد به منظور اجرای این پروژه در جریان است، گفت: پیش از این یادداشت تفاهم‌های لازم بین مقامات مسئول و در سطح روسای جمهور سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان به امضا رسیده و در این چارچوب امیدواریم در آینده نه چندان دور بتوانیم قرارداد اجرایی این پروژه را توسط شرکت‌های ایرانی به امضا برسانیم.

88/4/24
6:55 عصر

فعالیت گروههای سیاسی با عنوان جبهه نیازمند مجوز است

بدست شاپور در دسته

مدیرکل سیاسی وزارت کشور:
فعالیت گروه‌های سیاسی با عنوان جبهه نیازمند مجوز است

خبرگزاری فارس: عباس زاده گفت: گروه های متقاضی فعالیت سیاسی حتی با عنوان «جبهه» و یا «ائتلاف» باید طبق قانون از کمیسیون ماده 10 احزاب، پروانه فعالیت دریافت کنند.


به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، محمود عباس زاده مشگینی مدیر کل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با بیان اینکه براساس تجربه غالب ملت‌ها و منطق عقلی و قانون هر جمع و گروهی بخواهد در چارچوب قواعد و قوانین یک کشور فعالیت سیاسی بکند باید مجوز لازم را از نهاد ذیربط اخذ کند، اظهار داشت: در جمهوری اسلامی نیز فعالیت سیاسی قانونی در قالب تحزب به شرطی که مخل مبانی اسلام نباشد در چارچوب قانون احزاب آزاد است.
عباس زاده تأکید کرد: گروه‌های متقاضی پروانه فعالیت سیاسی صرف‌نظر از اینکه از عبارت جامعه، جبهه و ... به عنوان پسوند یا پیشوند عنوان گروه استفاده کنند، طبق قانون فعالیت احزاب و جمعیت ها مصوب 7/6/1360 قطعا باید از کمیسیون ماده 10 قانون پروانه فعالیت دریافت نمایند .
وی افزود: این اقدام به خاطر آن است که تا در روند فعالیت خود از حمایت قانون و نهادهای قانونی نیز برخوردار باشند و داوطلبان عضویت در آن گروه نیز برای همکاری توجیه داشته باشند و اطمینان داشته باشند که رفتارشان در چارچوب قانون است.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با بیان اینکه برخی رسانه‌ها عنوان می‌کنند که فعالیت سیاسی در قالب «جبهه» نیاز به مجوز ندارد مبنای حقوقی و قانونی ندارد، تصریح کرد: البته شاید اینجا یک خلط مبحث شده باشد . معمولاً در 30 سال گذشته شاهد موضع گیری‌های مشترک تعدادی از احزاب قانونی روی موضوع خاص در مقاطع خاص بوده‌ایم و یا اختصاصاً در ایام انتخابات شاهد حمایت جمعی از احزاب قانونی از یک لیست یا نامزدهای خاص بوده‌ایم که این موضع گیری مشترک احزاب درقالب «جبهه» یا «ائتلاف» معرفی می‌شده که تقریباً یک رویه معمولی است.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور بیان داشت: موضع گیری احزاب در موضوعات مختلف در چارچوب قانون به صورت «مستقل» و چه به صورت «گروهی از احزاب» در قالب «ائتلاف» یا «جبهه» اشکالی ندارد. البته این به آن مفهوم نیست که فعالیت سیاسی یک گروه در قالب «جبهه» نیاز به مجوز ندارد.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با ذکر مثالی با عنوان اینکه قطعاً در یک جامعه قانون محور که برای فعالیت یک سوپر مارکت به منظور اطمینان از بهداشتی بودن کالاهای عرضه شده نیاز به مجوز است، تأکید کرد: به طریق اولی برای فعالیت سیاسی نیز گروه باید پیشاپیش پروانه فعالیت کسب کند صرف نظر از اینکه عنوان گروه حزب باشد یا جبهه، الان در کشور ما بیش از 240 حزب پروانه فعالیت گرفته اند که عناوین مختلف و متنوعی دارند بطور مثال حزب «جبهه مشارکت ایران اسلامی» که با عنوان جبهه در زمان دولت اصلاحات پروانه فعالیت گرفته است.

88/4/24
6:54 عصر

وجود ولایت فقیه فتنهها و بحرانها را خاموش کرده است

بدست شاپور در دسته

حجت‌الاسلام صدیقی در همایش هیئت‌های رزمندگان اسلام:
وجود ولایت فقیه فتنه‌ها و بحران‌ها را خاموش کرده است

خبرگزاری فارس: حجت‌الاسلام صدیقی با بیان اینکه ولایت فقیه فتنه‌ها و بحران‌ها را خاموش کرده و می‌کند، گفت: باید عملکرد ولایت فقیه الگو و اسوه ما قرار گیرد و ما باید خودمان را با ولایت تطبیق دهیم.


به گزارش خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی در پانزدهمین همایش سراسری هیئت رزمندگان اسلام، این هیئت را سنگر ترویج مکتب اهل بیت (ع) دانست و گفت:‌ عالی‌ترین مسئله‌ای که برای انسان سرنوشت‌ساز است مسئله صعود و سقوط می‌باشد.
وی افزود: صعود عبارت است از اینکه انسان نفس خودش را تزکیه و تهذیب کند زنجیرهای اسارت را از خود باز کند، مرغ روح را از مادیات دور کند و در یک کلام این مسئله فلاح می‌شود. این فتح الفتوح نهایی بر همه دشمنان از نفس گرفته تا دشمن بیرونی می‌باشد و بعد از این است که انسان به نفس مطمئنه می‌رسد.
صدیقی با بیان اینکه محور حقیقت ولایت امیر المومنین علی (ع) می‌باشد، ادامه داد: محک همه علی ابن ابیطالب (ع) است. محتوای انقلاب امام حسین (ع) وحکومت دینی حفظ دین است و اگر چیزی غیر از این باشد حکومت نیست، حکومت برای تحقق دین و رفع موانع دین و افراد دیندار می‌باشد و برای کنار زدن موانع و افراد بی‌دین نیاز به قدرت و ولایت فقیه و مرجعیت می‌باشد.
وی اظهار داشت: همانطور که می‌دانیم که در گذشته مرجعیت و دین بود اما ولایت فقیه نبود و به همین خاطر نتوانستیم به صورت تمام و کمال در جامعه اسلام را پیاده کنیم. نتوانستیم جلوی کشف حجاب را بگیریم. کلیدی که معماها را حل کرد ولایت فقیه بود. امروز هم اگر این مرجعیت و شاه کلید نباشد، نهضت عاشورا و انقلاب پیاده نمی‌شود، دین از جامعه کنار زده می‌شود و افراد بی‌دین صاحب قدرت و حکومت می‌شوند.
این سخنران مذهبی در ادامه افزود: دشمن زمانی مایوس می‌شود که ستون فقرات یعنی ستون ولایت حفظ شود. اصلی‌ترین مسئله اخلاقی ولایت فقیه است و در صورت وجود این، اصل و اساس همه چیز باقی می‌ماند آن چیزی که حقیقت دین و واقعیت دین را بیمه می‌کند و از دستبرد نیرنگ بازها حفظ می‌کند ولایت فقیه است.
صدیقی خاطرنشان کرد: آنچه بر هر چیزی ارحجیت دارد ولایت فقیه است که فتنه‌ها و بحران‌ها را خاموش کرده و می‌کند باید عملکرد ولایت فقیه الگو و اسوه ما قرار گیرد ما باید خودمان را با ولایت تطبیق دهیم.

<   <<   6   7   8   9   10   >>   >